زیست
انجمن زیست

تعریف : التهاب ناگهانی آپاندیس ( لوله کوچک و باریک و انگشتی شکل است که از روده بزرگ منشعب می شود . )

آپاندیسیت یکی از مهمترین علل جراحی های اورژانس شکم در بچه ها می باشد . سالانه حدود ۴ مورد عمل آپاندکتومی در هر ۱۰۰۰ کودک زیر ۱۸ سال در ایالات متحده انجام می گیرد . در مردان شیوع بیشتری نسبت به زنان وجود دارد . اوج میزان شیوع در اواخر نوجوانی و اوایل ۲۰ سالگی است .




نوشته شدهجمعه 7 آذر 1393برچسب:, توسط 1221

مخ شامل دو نیمکره است که از نظر شکل شبیه به هم هستند تا مدتها به نظر می رسید که این دو نیم کره از جهت ساماندهی وکار کرد یکسانند ولی با مطالعاتی که دانشمندان انجام داده اند ،به این نتیجه رسیده اند که هر نیمکره ویژگی خاص خود را دارد.
مغز انسان شامل نرونهایی است که تعداد آنها به دهها میلیون می رسد ،این نورونها در نواحی مجرای مغز که هر یک کارکردی تخصصی یافته دارند ، انباشته شده اند ، مغز از قسمت های متعددی ساخته شده وهشیاری از ارتباطات بین قسمت های مختلف مغز حاصل می شود ، مخ بزرگترین بخش مغز است وحدود 8/7 وزن مغز را به خود اختصاص داده است ، مخ شامل دو نیمکره است که از نظر شکل شبیه به هم هستند تا مدتها به نظر می رسید که این دو نیمکره از جهت ساماندهی وکارکرد یکسانند ولی با مطالعاتی که دانشمندان انجام داده اند ،به این نتیجه رسیده اند که هر نیمکره ویژگی خاص خود را دارد .




نوشته شدهجمعه 7 آذر 1393برچسب:, توسط 1221

گونه‌ای خاص از عروس دریایی؛ تنها موجودی در دنیا که عمر جاودان دارد و هرگز نمی‌میرد.

این حیوان ممکن است تنها موجودی باشد که عمر جاودان دارد. از آن‌جایی که این عروس دریایی قادر است پس از آخرین مرحله‌ بزرگسالی، دوباره تغییر شکل داده و به نخستین مرحله‌ی زندگی خود بازگردد، ممکن است هیچ پایان طبیعی برای طول عمر این حیوان وجود نداشته باشد.



دانشمندان می‌گویند hydrozoan jellyfish تنها حیوانی است که می تواند بارها و بارها در زمان به عقب برگردد و دوباره حالت بواسیر لحمی خود را (مرحله اول از زندگی) پیدا کند.

آن‌ها می‌خواهند بفهمند چه‌طور این حیوان می‌تواند جریان سالخوردگی خود را به حالت معکوس درآورد.

از آنجایی که این حیوان هیچ‌وقت نمی‌میرد، تعداد آن‌ها در اقیانوس‌ها روز به روز در حال افزایش است.




نوشته شدهجمعه 7 آذر 1393برچسب:, توسط 1221

امیدوار خوشتون بیاد




نوشته شدهجمعه 7 آذر 1393برچسب:, توسط 1221




نوشته شدهجمعه 7 آذر 1393برچسب:, توسط 1221




نوشته شدهجمعه 30 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

آنان کشف کردند که یک قسمت از مغز انیشتن که مرتبط با استدلالات ریاضی است، ۱۵ درصد پهن‌تر از دیگر مغزهای معمولی است. معمولا مغز همه انسان‌ها، دو قسمت کاملا جداگانه دارد، حال آن‌که مغز انیشتن به نظر یک شبکه می‌رسد که سیناپس‌های این قسمت بسیار متراکم بوده‌اند.

«توماس هاروی» به مدت چهل سال نگهبان مشهورترین مغز قرن بیستم بوده است. «ساندرا ویتلسون» هم از اساتید دانشگاه «مک‌مستر اونتاریو»ی کانادا، تحقیقاتی را روی مغز انسان آغاز کردند تا بتوانند به نتایج بزرگی دست یابند.

به گزارش سرویس بین‌الملل «بازتاب»، ویتلسون که از سال ۱۹۹۷ راجع به مغز انسان تحقیق می‌کند، در سال ۱۹۸۷ توانست، رضایت ۱۲۰ مرد و زن را برای اهدای مغزشان بعد از مرگ جلب کند.
 بر پایه تحقیقات وی، هیچ‌کدام از مغزها با هم مشابه نبوده‌اند. او به دنبال رابطه شکل ظاهری و توانایی‌های ذهنی و همچنین مقایسه راست‌دستان و چپ‌دستان بود. وی از راه‌های ساده‌ای چون اندازه‌گیری مغز، وزن کردن آن، شمارش سلول‌ها و… استفاده کرده است.

ویتلسون می‌گوید: ما به هیچ وجه به دنبال تأثیر جنسیت بر مغز نبودیم، اما سرانجام متوجه شدیم که این امر اختلاف بزرگی را ایجاد می‌کند.

به نظر وی، شکل مغز بر اساس جنسیت صورت می‌گیرد. مغز زن‌ها و مردها از هم بهتر یا بدتر نیستند، اما از جوانبی متفاوتند و کسی نمی‌داند که چگونه این تفاوت‌های عصبی، باعث ایجاد تفکرات و رفتارهای متفاوت شده و بر واقع‌گرایی، تجزیه و تحلیل اطلاعات، قضاوت‌ها و رفتار اجتماعی تأثیر می‌گذارد.

برای مثال، مغز زنان به نظر سریع‌تر از مردان می‌رسد. در مقابل، سلول‌های خاکستری مغز مردان بیشتر از زنان است. چین‌خوردگی‌های مغز زنان بسیار پیچیده‌تر و زیادتر است که شامل ساختارهای عصبی پیچیده‌تری در درونش است. مردان و زنان از قسمت‌های متفاوتی از مغز برای یادآوری خاطرات، احساسات عاطفی، تشخیص اشکال، حل مشکلات و تصمیم‌گیری استفاده می‌کنند.

تحقیقات نشان داده است که کوچک یا بزرگ بودن ساختارهای عصبی، بر اساس راست یا چپ دست بودن مردان متفاوت است، اما در زنان تقریبا به یک اندازه است.
 نرون‌های سطح مغز (کورتکس) در زنان به هم نزدیک‌تر است و باعث شده تعداد این ساختارها در مغز زنان ۱۲ درصد بیشتر از مردان باشد؛ این امر توجیه‌کننده سطح مساوی هوش زنان و مردان به رغم تفاوت در اندازه آنهاست.

کارشناسان انستیتو مغز مسکو اعلام کرده‌اند که وزن مغز «ولادمیر لنین»، رهبر سابق اتحاد شوروی، حدود ۳ پوند، مغز «ایوان تورگینف»، حدود ۴/۴ پوند و مغز «آناتول فرانس» هجونویس ۱/۲ پوند بوده است. این در حالی است که بنا بر گفته مقامات بیمارستان «پرینستون» کانادا، مغز «انیشتن» حدود ۷/۲ پوند وزن داشته که کمتر از میانگین معمول برای مردان است.

آمار از مغز انیشتن همچنان مجهول باقی ماند تا در سال ۱۹۸۵ «ماریون دایاموند» کشف کرد که سلول‌های مغز این فیزیکدان دارای سلول‌های فعال بیشتری بوده و سلول‌های عصبی بهتر از یازده مغز دیگر پرورش می‌داده است. این سلول‌های غیرمعمول مغزی در محلی قرار داشتند که با مهارت‌های ریاضیاتی و یادگیری زبان مرتبط بوده است.

ویتلسون که به همراه هاروی از سال ۱۹۹۵ بر مغز انیشتن تحقیق کرده‌اند، می‌گویند: این مسئله نشان می‌دهد که اندازه مغز در مردان نمی‌تواند فاکتور اساسی در میزان هوش آنان باشد.

آنان بخش‌‌های مختلف مغز انیشتن را با مغزهای موجود در مجموعه خود تطبیق داده و کشف کردند که یک قسمت از مغز انیشتن که مرتبط با استدلالات ریاضی است، ۱۵ درصد پهن‌تر از دیگر مغزهای معمولی است. همچنین کشف کردند که این بخش مغز، فاقد شکافی است که در سایر مغزها موجود است. معمولا مغز همه انسان‌ها، دو قسمت کاملا جداگانه دارد، حال آن‌که مغز انیشتن به نظر یک شبکه می‌رسد که سیناپس‌های این قسمت بسیار متراکم بوده‌اند.

وی می‌گوید: شاید این امر یکی از مهم‌ترین دلایل برجستگی هوشی وی بوده است. به هر حال از هر یک میلیارد نفر، یک نفر چنین مغزی دارد.
 بر پایه تحقیقات آنان، تفاوت در اندازه قسمتی مخصوص از مغز باعث تغییر در تست هوش است، اما تنها در زنان و حافظه نیز بسته به میزان تراکم نرون‌هاست، اما تنها در مردها. با افزایش سن، حجم مغز نیز افزایش پیدا می‌کند اما تنها در مردان و به ندرت این امر در زنان دیده می‌شود.



ادامه مطلب...


نوشته شدهجمعه 30 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

ساختمان چشم شبیه یك كره است. در قسمت جلوی این كره یك پنجره شفاف به نام قرنیه وجود دارد. نور از محیط خارج وارد قرنیه شده پس از عبور از مردمك به عدسی می رسد.

كار اصلی چشم آن است كه نورهایی را كه از خارج دریافت می كند طوری روی پرده شبكیه متمركز كند كه تصویر دقیقی از شیء مورد نظر روی پرده شبكیه ایجاد شود. شبكیه این تصاویر را به صورت پیام های عصبی به مغز ارسال می كند و این پیام ها در مغز تفسیر می شوند. بنابراین برای واضح دیدن، قبل از هرچیز لازم است كه نور به طور دقیق روی پرده شبكیه متمركز شود.

ساختمان چشم شبیه یك كره است. در قسمت جلوی این كره یك پنجره شفاف به نام قرنیه وجود دارد. نور از محیط خارج وارد قرنیه شده پس از عبور از مردمك به عدسی می رسد. عدسی نور را به صورت دقیق روی شبكیه متمركز می كند تا تصویر واضحی بر روی شبكیه ایجاد شود.

برای آنكه اشیاء به صورت دقیق و واضح دیده شوند لازم است مسیری كه نور در چشم طی می كند شفاف باشد و قرنیه و عدسی نور را درست روی شبكیه متمركز كنند. ادامه دارد در ادامه مطلب



ادامه مطلب...


نوشته شدهپنج شنبه 29 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

کلا بیا ادامه مطلب ضرر نمیکنی واقعا قشنگه تصاویر



ادامه مطلب...


نوشته شدهپنج شنبه 29 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

لطفا ادامه مطلب رو مشاهده کنید



ادامه مطلب...


نوشته شدهپنج شنبه 29 آبان 1393برچسب:, توسط 1221




نوشته شدهپنج شنبه 29 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

آشنایی با انواع گیرنده موجود در پوست انسان

کلمات کلیدی: پایانه های آزاد، جسمک مایسنر، دیسک ها مرکل، اندام های انتهایی مو، اندام های انتهایی رافینی، اجسام پاچینی

در طرح درس قبل با انواع گیرنده های موجود در بدن آشنا شدیم و هم چنین نحوه طبقه بندی آن ها را با هم ملاحظه کردیم. در این طرح درس و طرح درس های بعدی به طور اختصار با گیرنده ها ی موجود در هر اندام آشنا می شویم.



پوست تقریباً دارای 6 نوع گیرنده می باشد که در سطوح مختلف پوست قرار دارند. برخی از حس ها توسط گیرنده های مشابه ای شناسایی می شوند. مثلاً: حس لمس، حس فشار و حس قلقلک دارای گیرنده های مشابه اند اما قرار گیری این گیرنده ها در پوست با هم متفاوت است.


1) پایانه عصبی آزاد:

این گیرنده در همه جای پوست دیده می شود. حتی در قسمت هایی از چشم مثل قرنیه که به غیر از پایانه های عصبی آزاد هیچ پایانه عصبی دیگری ندارند می تواند حس های لامسه و فشار ایجاد کند.


2) جسمک مایسنر:

گیرنده لامسه بسیار حساس است که به صورت یک پایانه عصبی دراز و کپسولدار، یک فیبر عصبی حسی بزرگ و میلین دار است.



درون کپسول تعداد زیادی فیلامان های عصبی منشعب دیده شده است. این گیرنده در قسمت های بدون موی پوست مشاهده می شود و تعداد آن مخصوصاً در نوک انگشتان، لب ها و برخی دیگر از نواحی پوست که توانایی زیادی برای تشخیص ویژگی های فضایی حس لمس را دارند فراوان است. این گیرنده ها به حرکت اشیا بر روی پوست و نیز ارتعاش کم فرکانس بسیار حساس است.

ادامه مطلب را تا ته بخونین



ادامه مطلب...


نوشته شدهسه شنبه 27 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

ادامه مطلب زا تا اخر بخونین ....



ادامه مطلب...


نوشته شدهسه شنبه 27 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

برای دانلود اینجا کیلک کنین




نوشته شدهسه شنبه 27 آبان 1393برچسب:, توسط 1221




نوشته شدهسه شنبه 27 آبان 1393برچسب:, توسط 1221




نوشته شدهدو شنبه 26 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

بافت عصبی

دستگاه عصبی تشکیل شده است از همۀ بافتهای عصبی بدن، که از لحاظ تشریحی، به دستگاه عصبی مرکزی و دستگاه عصبی محیطی تقسیم بندی میشود.

دستگاه عصبی مرکزی؛ متشکل است از مغز و نخاع که توسط جمجمه و ستون فقرات احاطه شده اند. پارانشیمِ بافت عصبی مرکزی، فاقد بافت همبند است و بر خلاف بقیۀ بافتها خالی از تارهای کلاژن و سلولهای فیبروبلاست است. البته سه پردۀ مننژ یعنی سخت شامه و نرم شامه و عنکبوتیه که مغز و نخاع را احاطه کرده اند از بافت همبند محکمی تشکیل شده‌اند، همچنین عروق بزرگی که نسج مغز و نخاع را خونرسانی می‌کند، مانند همۀ رگهای بدن حاوی اجزاء بافت همبند هستند. نرم و شُل بودن نخاع و مغز به همین دلیل است.

نوروناکثریت قریب به اتفاق نورونها قبل از تولد به وجود میآیند. نورونها بعد از بلوغ (بلوغِ نورون) قادر به تکثیر از طریق میتوز نیستند، به این ترتیب امکان ترمیم برای نورونهایی که در اثر بیماری یا ضربه یا مواد شیمیایی مثل برخی از مواد مخدر، میمیرند وجود ندارد. نورونها در حالت معمولی تا پایان عمر موجود زنده باید زنده بمانند. به این ترتیب سن بسیاری از نورون­های ما از سن شناسنامه‌ای ما بیشتر است!

البته اضافه شدنِ تعداد نورونها پس از تولّد در انسان ادامه خواهد داشت. به نحوی که این خاصیت در انسان نسبت به بسیاری از جانوران، استثنایی و بسیار قوی است، به نحوی که در هنگام تولد، وزن مغز نوزاد، کمتر از 40 درصدِ وزن مغز انسان بالغ است [2]. وجود ملاج در سر نوزادان، امکان بزرگتر شدنِ جمجمه را به آن میدهد، و امکان بزرگ شدن جمجمه، امکان بزرگتر شدنِ مغز را فراهم میآورد [3].

معدودی از سلولهای بنیادین که بعد از تولد باقی میمانند، متکفل تولید نورونهای معدودی هستند که بعد از بلوغ در موجود زنده به وجود میآیند و این تعداد بسیار اندک موجب برخی از توانایی های فوق‌العادۀ دستگاه عصبی میشود.

این که نورونها قدرت تکثیر ندارند، انعکاسی است از تخصصی بودنِ فوقالعادۀ آنها. نورونها برای آن که بتوانند وظیفۀ اصلی خود را انجام دهند، از بسیاری از اعمال حیاتی عاجز شده اند. برخی از اعمال حیاتی نورونها بر عهدۀ سلولهای گلیا گذاشته شده است. نورون تنها سلول متخصص نیست که برخی از تواناییهای حیاتی خود را از دست داده اند. گلبول قرمز یک مثال دیگر است که حتی هستۀ خود را فدای وظیفۀ خود کرده است.

نورونها سلولهای عموماً بزرگی هستند. اما بیشتر حجمِ آنها مربوط به استطالههای متعدد و بسیار طولانی آنهاست. یک نورونِ حسی که از انگشت پای انسان به نخاع میرود میتواند بیش از یک متر طول داشته باشد. نورونِ حسی سمِ دستِ یک زرّافه، طبعاً از این هم طولانیتر است.

 



ادامه مطلب...


نوشته شدهپنج شنبه 22 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

دانش - محققان تلاش می‌کنند با کشف آنچه که در مغز مگس میوه می‌گذرد و تهیه نقشه مسیرهای عصبی مغز این حشره، راهی به شناخت بهتر مغز انسان و در نهایت ترسیم نقشه دقیق و نورون به نورون این ارگان باز کنند.
محبوبه عمیدی: تا به حال فکر کرده‌اید در مغز یک مگس میوه چه می‌گذرد؟ تعاملات عصبی بسیار‌بیشتر از آن هستند که انتظارش را داشته باشید. آنقدر که تهیه نقشه مغزی یک مگس میوه حداقل چند سال زمان ببرد.
به گزارش پاپ‌ساینس، محققان تلاش می‌کنند با کشف آنچه که در مغز این حشره کوچک می‌گذرد، راهی به شناخت بهتر مغز انسان و عملکرد آن باز کنند.
مغز انسان بسیار‌پیچیده است، این اندام با بیش از میلیارد‌ها سلول عصبی، پیچیده‌تر از آنست که شناخت آن بدون در دست داشتن نقشه‌ای دقیق و با در نظر داشتن تمامی جزییات میسر باشد. به همین دلیل محققان بررسی دقیق عملکرد مغز مگس میوه و طراحی نقشه انتقال عصبی در آنرا، نورون به نورون آغاز کرده‌اند. آنها امیدوارند تهیه این نقشه بتواند به درک بهتر ارتباط نورون‌ها در مغز انسان کمک کند.

توضیح عکس: در این تصویر که متعلق به مغز یک مگس میوه است، خطوط رنگی مسیرهای عصبی مربوط به گروه‌های نورونی متفاوت را نشان می‌دهند که با یکدیگر در کنش و واکنش متقابل هستند.
این تحقیق که با استفاده از نرم‌افزاری رایانه‌ای انجام خواهد شد، برای نقشه‌برداری از مغز مگس میوه از تأثیر نور لیزر بر گروه‌های متعددی از نورون‌ها و یک سیستم تصویربرداری کمک خواهد گرفت و در نهایت اطلاعات به نرم‌افزار نقشه‌بردار منتقل خواهند شد تا تصویر به تصویر، تفاوت رفتار و عمل متقابل جمعیت‌های نورونی گوناگون را با جزییات مشخص کند. پیچیدگی کار و نتایج حاصل از آن گر چه در مراحل ابتدایی هم مایه شگفتی محققان شده است اما تا رسیدن به نقشه نهایی زمان زیادی باقی‌مانده است.
نتایج نشان می‌دهند از مغز یک مگس میوه به مغز یک مگس میوه دیگر، مسیرهای عصبی کم و بیش متفاوتند، اما تفاوت در میان تک‌تک سلول‌های عصبی به مراتب بیشتر است و در اغلب اوقات با نمونه‌هایکاملا متفاوتی مواجه هستیم که هر یک وظایف تعریف‌شده و کاملا مجزایی را به عهده دارند.
اگر در نهایت امکان تهیه این نقشه دقیق وجود داشته باشد، محققان به چند سال زمان برای اجرایی‌کردن آن نیاز خواهند داشت. با این حال اضافه‌ شدن هر تصویر تازه در روند تحقیق، محققان را به شناخت بهتر مسیرهای عصبی و عمل متقابل نورون‌ها در جانداران امیدوار می‌کند.
شناخت شیوه عمل متقابل جمعیت‌های نورونی-نه سلول‌های عصبی منفرد- می‌تواند به جهش بزرگی در تحقیقات سلامت ذهنی و درمان منجر شود. نتایج این تحقیق در بدبینانه‌ترین حالت هم قابل توجه است، این تحقیق می‌تواند اطلاعات پایه را برای علم عصب‌شناسی در جهت شناخت نقشه ساختمانی کاملمغز انسان در آینده‌ای که چندان دور به نظر نمی‌رسد، از پیش آماده کند.




نوشته شدهپنج شنبه 22 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

برای دانلود پاورپوینتاینجا 

بری دانلود پاورپوینت سوال اینجا

کلیک کنید

 




نوشته شدهپنج شنبه 22 آبان 1393برچسب:, توسط 1221




نوشته شدهچهار شنبه 21 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

پاورپوینت دستگاه عصبی

برای دانلود اینجا کلیک کن




نوشته شدهچهار شنبه 21 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

مغز انسان حدود 1500 گرم وزن داشته که کلاً داخل جمجمه قرار دارد .
مغز از قسمتهای زیر درست شده است :
1- نیم کره های مغز
2- تالاموس و گره های عصبی قاعده ای
3- مغز میانی
4- پل دماغی
5- بصل النخاع
6- مخچه

برای ادامه به ادامه مطلب بیاین

برای ادامه مطلب باید عضو بشین

ضرر نمیکنی عضو بشی دوسته عزیزخجالتی



ادامه مطلب...


نوشته شدهسه شنبه 20 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

بچه ها اینجا نکات ترکیبی و مفهومی فصل یک و براتون دارم

برای دانلود نکات اینجا کلیک کنین




نوشته شدهسه شنبه 20 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

برای دانلود جزوه مکانیسم های دفاع اینجا کلیک کنین
و برای دانلود سوالات مکانیسم های دفاع اینجا کلیک کنین



نوشته شدهسه شنبه 20 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

این بخشم براتون راجب ایمنی سلولی اوردم بازم نمونه سوالن امیدوازم خوشتون بیاد

 

اینجا کلیک کن




نوشته شدهسه شنبه 20 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

این نمونه سوالات ایمنی بدن

برا دانلود اینجا کلیک کنید




نوشته شدهسه شنبه 20 آبان 1393برچسب:, توسط 1221

سلام خوش اومدین 
این وبلاگ بخشی از وبلاگ انجمن علمی سماد دهدشته
قسمت زیستش نظر نشه فراموش




نوشته شدهسه شنبه 20 آبان 1398برچسب:, توسط 1221
.: Weblog Themes By www.NazTarin.com :.